نقش نرم افزار CMMS در کاهش هزینه ها
یکی از وظایف مهندس صنایع، اجرا و نظارت بر سیستم نت می باشد . همان طور که می دانیم ، هزینه نگهداری و تعمیرات بخش اعظمی از هزینه تمام شده همه کارخانه ها و واحد های تولیدی را در بر می گیرد. بسته به نوع خاص صنعت ، هزینه های نگهداری و تعمیرات ، بین ۱۵ تا ۶۰ درصد هزینه کل تولید می باشند.
برای مثال هزینه مذکور در صنایع غذایی حدود ۱۵ درصد و در فولاد ، کاغذ سازی و دیگر صنایع سنگین بالغ بر ۶۰ درصد هزینه تولید را شامل می شود. بررسی های اخیر روی اثر مدیریت تعمیرات ، حاکی از ان است که یک سوم کل هزینه تعمیرات نتیجه تعمیرات غیر ضروری است. دلیل این ناکارامدی ، فقدان اطلاعات درست و کافی برای بیان نیاز های واقعی یا به بیانی بهتر نرم افزار CMMS جهت نگهداری یا تعمیر ماشین ها ، تجهیزات و دیگر سیستم ها می باشد . از دیگر دلایل این ناکارامدی ، برنامه ریزی تعمیرات ، مبتنی بر ترند استاتیک اطلاعات می باشد.
تجربه جهانی برای استفاده از نرم افزار CMMS
تا چند سال گذشته سطوح میانی مدیریت ، از تاثیر عملکرد تعمیرات ، روی کیفیت محصولات ، هزینه تولید و مهم تر از همه سود نهایی خط تولید ، چشم پوشی می کرد . عقیده عمومی این بود که تعمیرات یک هزینه یک زیان اجتناب ناپذیر است . یا هیچکس نمی تواند هزینه تعمیرات را بهبود بخشد . شاید این جملات برای ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته صحیح بود ، اما پیشرفت در تجهیزات مجهز به ریز پردازنده ها و استفاده از کامپیوتر که برای مانیتور کردن شرایط کارکرد تجهیزات کارخانه و ماشین الات استفاده می شوند ، ابزاری سودمند برای مدیریت کارکرد انها فراهم اورده است . استفاده از این ابزار کاهش و یا حذف تعمیرات غیر ضروری را امکان پذیر می سازد . همینطور از خرابی های پیشرفته ماشین ، جلوگیری می کند.

بر اساس گزارش های جهانی در صنایع تولیدی هزینه تولید از دست رفته به دلیل توقف های برنامه ریزی نشده بیش از 50 میلیارد دلار در سال بوده است. داده های شرکت های کلاس جهانی نشان می دهد که پس از پیاده سازی موفق سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات، شاخص OEE در این شرکت ها به حدود 90% افزایش پیدا کرده و کاهش 11 درصدی هزینه نگهداری و تعمیرات را در هر سال تجربه کرده اند. اما چطور این شرکت ها به موفقیت دست پیدا می کنند؟
نرم افزار CMMS در خدمت واحد نگهداری و تعمیرات
واحد نگهداری و تعمیرات در شرکت هایی که به دنبال رسیدن به تعالی هستند با چالش های بسیاری مواجه می شوند. اولین قدم در ساختن یک برنامه مدیریت نگهداری و تعمیرات موفق شناسایی و اولویت بندی حوزه های کلیدی است. که باید در ابتدا این مسیر مورد توجه قرار گیرند. شکل زیر برخی از رایج ترین چالش های پیش روی شرکت ها در رسیدن به تعالی در مدیریت نگهداری و تعمیرات را نشان می دهد.
لازم به یادآوری است که شرکت ها هر کدام سطح متفاوتی از پیچیدگی سیستم نگهداری و تعمیرات را دارند. هر کدام در نقطه متفاوتی از نمودار توسعه برنامه مدیریت نگهداری و تعمیرات هستند.
بعضی شرکت ها کاملا واکنشی هستند و هیچ برنامه موثر نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه (نرم افزار CMMS) ندارند.
بعضی دیگر برنامه های پیشگیرانه شروع کرده اند و به آثار مفید انتقال از نگهداری و تعمیرات واکنشی به پیش اقدام پی برده اند.
فاصله بین این دو گروه از شرکتها ممکن است زیاد باشد. اما هر دو گروه فرصتهای بسیاری برای بهبود عملکرد در مدیریت نگهداری و تعمیرات خود دارند. کوچکترین اقدام اصلاحی بر اساس این 4 عامل کلیدی می تواند نتایج بسیار مفیدی را برای این شرکتها فراهم کند.
شما در این باره چه فکر می کنید؟